Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För sig själv


Ateisterna lägger skulden på Gud och religionerna:
"allt det onda i världen kommer från religioner"
"det finns ingen Gud,
det finns ingenting annat än det du ser och det du kan ta på"
vi tror på människan
men vi måste ha en ideologi
för att kontrollera massorna
ett opium ersätter ett annat
och alla förblir blinda

men sanningen står för sig själv

"de troende" manipulerar de godtrogna massorna
och massorna följer med
arméer strider mot andra "troende"
allt i guds och sanningens namn
"min Gud är bättre än din"
och striderna tar aldrig slut
hat föder hat
ett krig tar slut
ett nytt påbörjas

men sanningen står för sig själv

Ledarna tvättar hjärnor
dom troende tror
att just det dom tror är rätt
dom troende hoppas
och skeptikerna skrattar
ledarna lovar ärlighet
dom troende tvivlar
men lyder ändå

och sanningen står för sig själv

dom oskyldiga lider
dom skyldiga kommer undan
Djävulen betalar borgen
änglarna tar skydd

och sanningen står för sig själv

och så vänder det
åt andra hållet









Fri vers (Fri form) av Onomatoprofet VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-28 23:50



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Precis! Så himla bra du skriver här och jag håller fullständigt med dig, exakt så går det till!
2015-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP