Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Kungsbacka systembolag

En meter
utanför ingången
till en plats
där svenska staten
säljer alkohol
för att
minska försäljningen
av alkohol
möts extremt rika och
extremt fattiga människor
en kort sekund
varje vecka
varje månad
hela året

Tilsammans
dödar de
illusionen om
det goda
jämlika
demokratiska
folkhemmet

Tillsammans
skapar de
bilden av den andre
i vårt gemensamma
kollektiva medvetande

Tillsammans
skapar de
en rädsla
för krig
och ett hopp
om förändring




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-12 03:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sant!

"Tillsammans
skapar de
en rädsla
för krig
och ett hopp
om förändring"



2015-02-12

  Kjell Åhsberg
Kanske den enda platsen i samhället där alla är lika. Illusionen om det jämlika folkhemmet.
Fina funderingar!
2015-02-12

  Anya VIP
Socialt engagemang från en vardaglig plats. Jaa på Systembolaget möts vi alla. Tycker om dubbelheten du fångar med systembolagets krav att sälja så lite som möjligt.
2015-02-12

  Mats Edin VIP
Intressant med stor spännvidd
2015-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP