Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


De spanska skogssniglarnas årsmöte

På vår jakt efter föda
har vi mött allt mer
sofistikerade försök
från tvåbeningarna
att slakta
våra nära och kära släktingar

Att helt grymt trampa ihjäl
snigelbarn och deras föräldrar
brukar ge de flesta tvåbeningar
en stor tillfredsställelse

De mer avancerade
gillrar fällor
med elektricitet
eller frätande salt

För att göra oss hörda
och för att så ett litet frö av tvivel
vill vi citera en över tvåtusen
år gammal tvåbening

"Fader, förlåt dem,
för de vet inte vad de gör"

Årsmötet beslutade gemensamt
att uppmuntra sniglar i hela världen
att njuta av varandras kroppar
och de frukter som växer på jorden
att föröka sig
och att med milt överseende
och med stor tolerans
ta hänsyn till
de desperata tvåbeningarnas
fåfänga försök
att göra sig till naturens herrar




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-13 10:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantastiskt bra!
2015-02-14

  Kjell Åhsberg
Mycket bra och tänkvärd text om hur människan försöker bli naturens herrar.
2015-02-14

  Mats Edin VIP
Djupt å bra
2015-02-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att fundera på!
Passar i många andra sammanhang.
2015-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP