Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Coyote (prärievarg) Foto; Ego


Totem

Skogsstigen ledde mig genom frisk doft av varma växter och kåda upp mot berget. Med blöta byxben nådde jag toppen med utsikt över sjö, beteshagar och skog.

   Sittande på en sten, lyssnande till naturen, försjönk jag i tankar. Skymningen kom, men jag satt kvar. Jag hörde inte ljuden, kanske av rovdjur, bakom mig. Snart var det riktigt mörkt.

   Plötsligt väcktes jag av ett skarpt ljussken på en duk uppspänd mellan björkarna framför mig. Det var helt overkligt. En film började rulla.

   Outtydda envisa drömmar under många år fick sin förklaring varifrån mitt totem och namn kommit. Svaret på min längtan.

 

© Kjell Åhsberg




Prosa (100-ordare) av Kjell Åhsberg
Läst 257 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-02-13 17:33



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
En spännande o välskriven läsning om hur Du fick en förklaring till Ditt totemnamns djur o vägledare o kraftkälla...
Dock skulle jag gärna vilja läsa mera om detta, eftersom en 100 - ordare inte riktigt räckte till...
2015-02-14

  Chawa VIP
Naturlyrik av bästa sort och ett fint foto! Du fick mig att känna både doft, syner och ljud. Skickligt vävt på 100 ord, men nu får du faktiskt skriva hundratals ord till för jag vill läsa mer av denna spännande historia...!
2015-02-13

  ULJO
Fint budskap i denna text
2015-02-13

    ej medlem längre
Intressant text när naturen talar..
Mycket kan man få uppleva om man är lyhörd.
2015-02-13

  Marita Ohlquist VIP
Inspirerar tanke och känsla!
2015-02-13

  Annette Andersson
En text som fångar mitt öga och min själ vill veta mer!
2015-02-13

    ej medlem längre
Det här var bra gjort. En komprimerad text i form av en 100 - ordare med ett sant budskap!


"Outtydda envisa drömmar under många år fick sin förklaring varifrån mitt totem och namn kommit. Svaret på min längtan."
2015-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg