Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Alla hjärtans dag

Och då sa jag till mina barn:
I det här samhället
blir alla mänskliga behov och känslor
kanaliserade till en handel
av varor och tjänster
och det görs oss till främlingar
för varandra

Det är därför vi inte firar
fars
mors
barnens eller
alla hjärtans dag

OK sa de och lomade iväg
med besvikna och uppgivna gester

Det dåliga samvetet kom på besök
och gav mig en rejäl utskällning

Så jag gick till ICA och köpte
godis
popcorn
läsk och
chokladhjärtan

Sedan satt vi där framför TV:n
loja och sockerstinna
och tittade på ännu ett avsnitt
av melodifestivalen

Barnen tittade på sina
Ipads och mobiltelefoner

Jag tänkte på Karl Marx




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-02-14 13:20



Bookmark and Share


  Henrik Krantz
Träffande!
2015-02-14

    ej medlem längre
Så realistiskt du beskriver hur många föräldrar har det ... man får inte avvika. Mycket bra!


"I det här samhället
blir alla mänskliga behov och känslor
kanaliserade till en handel
av varor och tjänster
och det görs oss till främlingar
för varandra"

2015-02-14

  Kjell Åhsberg
Livet och föräldrarollen i ett nötskal (åtminstone för många).
2015-02-14

  Anya VIP
Så suveränt bygger du upp en scen som är vardagsmat för de flesta av oss. Håll kommersialismens människor nöjd med Mello och chokladhjärtan så kan de fortsätta producera på måndag.
2015-02-14

    ej medlem längre
Mot vissa saker kämpar man förgäves... det gjorde även K.M. ... bara att resignera:-)
2015-02-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om föräldrarollen!
Vi har våra principer och så faller vi.
2015-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP