Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Fabian Krylbo åker på semester

Fabian Krylbos pappa
levde under större delen
av sitt liv som traktor

Frugan och barnen
fick liksom hänga på där bak
om de ville följa med

När Fabian Krylbo
flyttat hemifrån
och skaffat sig en egen familj
försökte han att utveckla sig
till att bli en lika bra traktor
som sin pappa

Det uppstod problem
då han tog för givet
att frugan och barnen
på ett automatiskt sätt
skulle hänga med därbak

Både barnen och frugan
hade egna ideer om hur
och vart man skulle åka

Fabian Krylbo gick på tomgång.

Gick igenom
batteriet
tändstiften
topplockspackningarna
drivremmen
växellådan
och förgasaren
men hittade inga fel




Fri vers (Prosapoesi) av Respons VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-02-16 04:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänkvärd är din text!
2015-02-16

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text om olika generationer.
2015-02-16

  Kjell Åhsberg
Generationsskiften kan vara svåra. Det går inte att bara rulla på i samma hjulspår och förvänta sig att det ska fungera.
Bra tankeställare!
2015-02-16

  Anya VIP
Svårt med relationerna när man försöker laga det materiella. En annorlunda text med djupt motiv.
2015-02-16

  Gunwale VIP
Dom ville säkert bara att traktorn inte skulle dra hela lasset själv... Traktor betyder dragare, men det gör väl även tåg (tyska zug), så det blir väl till att se sig som tåg och byta (tankemönster) i Krylbo, då...
2015-02-16

  Mats Edin VIP
Snyggt om svårt
2015-02-16

    ej medlem längre
Fy så sorgligt
sött. Det är så svårt att förstå det man inte förstår.
2015-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP