Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hälsning till Jeremias i Tröstlösa. Rimmet har nu spritt sig helt enkelt.


Gråtskallevalsen

Han låg på snedden i bedden
ingen kom den kvällen heller
den här visan är inge snygg
är grisepassande och stygg.

Gråtskallevalsen heter din melodi
någon gjorde om din saga till en parodi
vad har du sålt för å skratta så
inte ett ord över läppar små.

Jag knackar hungrigt på din stjärnekväll
men du
du ligger surt på din sorgefäll.

Har du saknat för länge en kärleksaffär
vad är det du skyddar
när vi kunde vara här.

Din tystnad slokar av mänskor som blöör
knän som hoppar,fötter som knöör
men almen din gröna vän vägrar se hur du döör.
Skickar runda små brev, minst en miljon
vänliga hälsningar
från din kvinna på mon.




Fri vers (Fri form) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-17 20:18



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
En borde si på stjärnera, en borde vara två, hälsar Jermias och ler i mustaschen!
2015-02-20

  Lars Hedlin
Bra och starkt förmedlat!
2015-02-19

  i af apa
dyster valsen,
nåväl den går
även i melodi...
2015-02-18

  KattenKin VIP
Jag tycker om den. Den är annorlunda och lite självömkande, men vad tusan - sånt måste också få plats!
2015-02-17

  Marita Ohlquist VIP
Det var dystert värre!
2015-02-17

  lodjuret/seglare VIP
Försökte sjunga texten för min väninna, men som jag valt "Ack Värmeland du sköna" och texteten passade illa till den brydde jag mig föga att prova vidare och läste den på vanligt vis istället. Det gick bättre men då hade jag nesligen redan hunnit bli ensam i rummet.
2015-02-17

  Magdalena Eriksson VIP
Ganska töntig hoppas Jeremias förlåter och skrattar !
2015-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP