Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Ordmarker

Ivan Ragulin tar på sig
stövlar och regnkläder
och tar med en korg
till den markerade platsen
på livets karta

Han behöver ord
som han kan steka
i smör, salt och peppar
och lägga på nyrostat bröd

Se där ligger en rostig ålsax
som var ett inoljat vapen
på familjesemestern i Lerkil 1962
då Ivar Ragulins pappa
lekte vattenjägare
Ålarna kunde leva
i spannen i flera dagar
trots svåra skador på buken

Där ligger en kallvattendusch
från Valhallabadet 1963
ett nödvändigt ont
för att släppas in i
den stora varma bastun
där unga nyfikna pojkar
samsades med uttråkade
skinntorra gubbar

En Kodak Instamatic-kamera
som skapade så många bilder
från Sandsjön i Härryda
Idag har alla färgerna förskjutits
så att Ivan undrar vilken planet
de här människorna bodde på

Svårt att förena till en lyckad måltid
Svårt att svälja till ett vällagrat vin
Svårt att väva till ett välartat liv

Lätt att plocka som orden i ett minne
Lätt att visa i brist på bevis
Lätt att smuggla till det stora landet bakom gränsen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-19 20:05



Bookmark and Share


    fosterskog
Det blir så levande när du använder så här konkreta detaljer, det är då jag gillar din poesi som allra mest.
2015-02-20

  Kjell Åhsberg
Barndomsminnen poppar upp och sätts samman till ord på ett intressant sätt. Jag skulle också gärna vilja ha ett ställe där man kunde hitta ord. Kan du inte dela med dig av kartan?
2015-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP