Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Vardagsvåld

Inatt besökte han mig igen
Saigons polischef
tog fram en revolver
riktade den mot bakhuvudet
på en fånge från FNL
och tryckte av

Han var likgiltig
Han hade gjort det förut
Han skulle göra det igen
Den ingick i den mänskliga
repertoaren av vardagshandlingar

Som du eller jag
när vi trampar på en myra
slår på mygga
skalar en räka
agnar en krok
slänger ut ett fiskekdrag
styckar en kyckling
kuperar en svans
slaktar ett får
en gris
en ko
eller...




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-23 07:18



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
därför man bör va, jainist!

bra framfört
2015-02-26

  Henrik Krantz
Gillar den här texten som målar upp filmiska bilder. Väl skriven också!
2015-02-24

  Kjell Åhsberg
Vardagar kan se olika ut och därmed graden av handling. Det hindrar inte att man bör tänka över sina egna vardagshändelser.
2015-02-23

    ej medlem längre
Stark men bra jämförelse!
2015-02-23

  Mats Edin VIP
Stark text!
2015-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP