Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fothänder

 

 

 

 

 

 

hon vandrar

i stjärngårdar

 

med silverbladssteg

 

 

lyfter skuggor ur suckar

 

 

 

 

 

sjögräs

böljar

 

skymmer

kristallers toner

 

 

hon bär ett spann

en silverkanna

 

 

 

 

sköljer

skuggornas bärmantlar

 

 

varvid

var

vid

sjögräsets manar blottar toner

 

ur

är

 

 

 

bergshäll ångar

 

ur ismantlar gångna

 

tallar

barfota

 

skådar in i sjöstillhet

 

 

 

 

isflarn

skänker ånga

 

ur ångans dis

 

synes

de

 

vars fotblad smeker sjöhud

 

 

 

de väver gryningstoner

 

 

träden kisar

i solvind

 

mossa

bär pärlor

stigna ur isblad

 

 

 

ängens

vida

vingar

 

 

lapar sol

 

 

silver

måndroppar

hällda i natthav

 

 

 

sjunker in i

mognad

 

 

 

 

mästare

mästarinna

 

 

säg mig

vem är mästarinnan

mästaren

 

 

 

dessa är de

vilka släpper orden fria ur bojor

 

 

se

fjärilsdansen

älvdansen i ängens skira

 

se

barnens lek

hur barnen snurrar med solen

 

helt

utan

stigandeyrsel

 

 

 

 

säg mig

vad målar du

 

 

 

 

regnvåta

stenar

 

 

lagda runt brunnen

 

 

i silvernatten

isas

regn

 

 

stenar skrudas med isrosor

 

 

 

 

vem

hör

 

mina rötters

sånger

 

 

skrida in i vinden

 

 

 

 

 

jag följer

skuggornas spel

 

 

tänder

eldskålars milda

 

 

 

 

skuggor

ikläds

 

ljusskimrande klarhet

 

 

 

tinar

 

isbladens

lagda

 

 

 

 

brunnen

vattnar

 

rosengångens

spiral

 

 

se

 

 

dessa lagda stenblad

blomma i dina fothänder




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 186 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-02-26 20:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vackert blommar du i livets vind!
2015-02-27

  aol
Blomma i dina fothänder originellt vacker, bravo vännen,
2015-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser