Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krig och fred

Tror ni att vi kommer

med krig

nej


vi strävar efter fred

ser ni inte den vita flaggan


ja

den är blodig

därför att ni dödade

våra barn


ni har vänt upp och ner

på allt

när ni säger:

ni har ingen rätt

att försvara er


försök inte inbilla människor

att vi är döda

för de ser med sina hjärtan

att ni ljuger


vi stiger ju upp ur ruinerna

ja till och med

gravarna


och fortsätter kampen


vi ger aldrig upp


om vi ville ha krig

hade vi bara smugit in

i ert nattläger

och skjutit er general


det är hur lätt som helst


så vi säger det igen:

ge upp

ännu finns det tid

för de flesta av er


bara ni tar avstånd

från de som står bakom

dessa krig


ser ni inte

att de inte bara

har blodet på sina händer

det når ju ända upp

till knäna


tro oss

vi vill bara få ett slut

på detta


för vi tror

att vi är överens

när vi säger

att det inte är barnen

som bär skulden


men då måste ni sluta ljuga

och påstå

att vi aldrig skyddat er


lyssna nu för en gångs skull

och skynda er tillbaka

till Gud










Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-28 07:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP