Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nervslitage

Om du kunde vara här istället
Och skriva under för mig
På mig och över mig
Det är i hela min jävla panna
Mot väggen, mot bordet
Ordet står mot ordet
Om du kunde vara här istället
Skulle jag kanske öppna upp mig
Bända loss, slå sönder
De ord som står i vägen
Jag hittar inte vägen
Du står i vägen!




Fri vers av Wilma.S
Läst 195 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-28 17:51



Bookmark and Share


  petter rost
Du har uppenbarligen en väldig känsla för språket. Som om du vägde orden på brevvåg, kan du låta ett ge en fast rytm åt en hel strof, som 'vägen' i de sista tre raderna utan ett milligram av upprepning:

De ord som står i vägen
Jag hittar inte vägen
Du står i vägen!

I st blir strofen en formel för hela diktens gäckande glidning mellan 'du' och 'orden'. Det är j-t bra!




2015-02-28

  S.A.I. Steve Lando VIP
galant utverkat
2015-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Wilma.S
Wilma.S