Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
MELODIFESTIVALENS MÄNSKLIGASTE BIDRAG


"Jag måste alltid"




Punkbandet från Helsingfors kommer att representera Finland i Eurovisionen senare i vår. Bandet har redan väckt uppståndelse utanför Finlands gränser eftersom alla bandmedlemmar har någon form av funktionsnedsättning.

Man har uppträtt i flera olika europeiska länder och i Usa.

Pertti Kurikan Nimipäivät kommer att tävla med låten Aina mun pitää i Eurovisionens första semifinal tisdagen den 19 maj. Går de vidare till final gäller det att ställa sig på scenen i Wien igen lördagen den 23 maj.

Trummisen Toni brukar sitta i garaget 150 meter ner på min familjs gata och dra på så dörrarna bågnar. Då går mamman ut på långpromenad. Toni kan vara i 40-års-åldern och har Downs syndrom.

Deras tävlingslåt är bara 1,27 lång men intensivare än jag nånsin hört en låt vara.
Aina mun pitää. Jag måste alltid....vila, äta sova, vakna, duscha.....

Man får en känsla av att sången handlar om att tvingas, inte bara vara funktionsnedsatt...utan också kvarhållen i osjälvständig barndom.

HEJA FINLAND !

HEJA TONI OCH BANDET !







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gunnar Hilén VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-01 10:51



Bookmark and Share


  Minkki VIP
bra text - (låten är hela 1:42, kollade nyss;)
jo, att inte få välja när man går till sängs eller stiger upp, duschar osv bara för att man har sin funktionsnedsättning... realism och inlevelse i låten!
Heja också vår svenska DUV-teatern, om Du råkat missa den och Carmen ?


2015-03-01

    ej medlem längre
den vill jag se
2015-03-01

  Onomatoprofet VIP
perkele vilken bra text!
2015-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP