Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fattigas livsuppgift

Förutsättningen för att rika ska bli rikare

är att landets fattiga blir fattigare

Nationalekonomen Anders Nordencrantz

hävdade redan i mitten på 1700-talet att

”många fattiga är ett lands rikedom”

 

Snart trehundra år senare är politikerna

fortfarande i tysthet överens om detta

med aktivt stöd från ledande ekonomer

eftersom man medvetet skapat lagar

så att antalet fattiga ökat kraftigt

 

Detta betyder att landets rikedom ökar

fördelat på ett mycket orättvist sätt

då rika blir rikare på bekostnad av fattiga

Hur dagens politiker tänker och agerar

förstår jag, och många med mig, inte

 

Alla som tillhör de orättvist behandlade

får glädjas åt den viktiga livsuppgiften

att gemensamt rädda Svea rikes ekonomi

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers (Prosapoesi) av Kjell Åhsberg
Läst 209 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-03-02 13:35



Bookmark and Share


  ULJO
En väl framförd betraktelse
2015-03-03

  Bo Himmelsbåge
Grattis, vännen,
till uppmärksamheten!
2015-03-03

  Lars Thun (tid. lapema)
Så sant och bra förmedlat.
2015-03-03

  Bo Himmelsbåge
Jaa... det är ju en ren skam att påstå att Sveriges ekonomi skulle gynnas av många fattiga! Istället är det ju precis tvärtom för ekonomin skull! Fattiga kan ju inte konsumera särskilt mycket; inte ens till sina mest elementära basbehov!
Fördelar man däremot välfärden mer jämt, kan ALLA landets invånare bidra till att industrins hjul rullar bättre o fler får inkomst o jobb!
Jämnare förmögenhetsfördelning är BRA både av humanitära och ekonomiska skäl!

2015-03-02

  Respons VIP
Man blir förbannad men det är bra att du skriver om det och du skriver bra!
2015-03-02

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text!

2015-03-02

    ej medlem längre
Det är en skam för Sverige att det finns fattiga, gamla som svälter ihjäl och utförsäkrade som inte har något att leva av. Har man råd att hjälpa flyktingar så har man råd att hjälpa gamla och sjuka också.
2015-03-02

  Ljusletaren
Dagens bästa ord!
Tack för det och givetvis håller jag helt med i det du säger /kram
2015-03-02

    ej medlem längre
Tack för dessa sanna ord!

"Alla som tillhör de orättvist behandlade får glädjas åt den viktiga livsuppgiften att gemensamt rädda Svea rikes ekonomi"

2015-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg