Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är tiden gul?

 

 

 

Löper tankar genom öglor av ord

virkar

löpor av realgar

sår ramsor i krapplack

den gröna är

viridian

 

serpentiner

av luft

 

kanske föds 

ett nu

med en bröstkorg

full av liv

 

en äng av fingerblommor

nickande

sköra trådar i kobolt

indigo och karmin

 

Finns de i ditt hjärta eller fångar du dem som fjärilar?

De glömmer alltid mitt namn...

– Spänner du ut dem med nålar sen?

– Jag älskar sönder dem, sen gråter jag...

 

strålar från gatan

i bladguld

rätt ut mot horisonten

ljuden i vår längtan

sover i 

kupan av en hand

 

– Jag sjunger nu men du viker allvar i gyttret.

 

I svärtans elfenben

glimrar Andromeda med sin drake

långt bortom sången

finns ljuden av tid

 

ser klockslagen böjas

i pingvindiagrammet

av tidsresan blev

orden

bara en suck

 

följ regnbågen

 

– Du glömde gult.

 




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 358 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-03-12 17:05



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Men åh, så fin. Då brukar jag inte kunna säga så mycket smartare än så.
(Men "– Jag sjunger nu men du viker allvar i gyttret" - ! Åh.)
2015-03-25

  Anita Westin
Blir hänförd. Inte ofta det händer. Tack för denna!
2015-03-17

    ej medlem längre
Oj så vackert, lyser upp,

'– Finns de i ditt hjärta eller fångar du dem som fjärilar?'
2015-03-13

  i af apa
utmärkt...!
2015-03-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar dikt där ord lever och andas i natur och själ.
2015-03-12

    ej medlem längre
veckans ord
och nyhet
fingerblomma
+
(bladguld)
2015-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo