Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt namn är själen, jag talar till dig

Det beror inte på dig,
det kan tyckas konstigt men det beror inte heller på mig,
det är min hjärna som skapar elände för mig,
om och om igen, dag efter dag,
det kan tyckas onormalt, men jag kan inte kontrollera min hjärna,
jag har många gånger försökt sluta fred med den, det har alltid varit lönlöst,
år efter år, dag efter dag, om och om igen,
är den fastbesluten om att en dag begå självmord, att döda hela mig.

Jag som sitter här och skriver dessa rader, är någon,
jag vet inte riktigt vem, men det sägs att mitt namn är själ.
Jag är totalt fängslad, jag är fånge i det som ska vara min kropp, mitt hem,
eftersom jag inte har förmågan att styra min hjärna, mår jag så fruktansvärt dåligt, ofta kastar hjärnan mörker över mig då jag verkligen behöver ljus,
det bor också ångestkrigare i mina inre ådror, hjärnan har byggt bo åt dem,
de river upp blodiga, smärtsamma sår inom hela mig, det gör så fruktansvärt ont,
de krigar där inom mig precis varje minut,
den smärtan kommer du aldrig att förstå min vän.
Hjärnan slår mig ofta , så hårt att jag bara vill dö,
jag vill fly från mig själv, fly från min kropp, rädda det som kallas hopp,
du min vän, talar ofta om för mig att jag vill leva,
det kan du inte uttala dig om,
smärtan inom mig kommer du aldrig någonsin komma nära, den andas bara jag, tro mig det är inte ett liv som man vill leva.

Jag är så svag, så otroligt svag, osynlig hela jag.
ofta gråter jag och tigger om att hjärnan ska ge mig nödvändig kraft,
så att jag ska orka min uppgift här, att stå ut med att vara den jag är,
hjärnan har en enorm makt över hela mig,
men det är jag, endast jag,
som känner allt, på gott och ont,
jag gråter ofta, skrattar ibland,
det är jag som säger att jag älskar dig, jag som värmer dig när vi går hand i hand,
det är mig du talar till, det är jag som alltid finns här för dig.
du min vän, du har så rätt, trots att alla dagar innebär någon form av plåga för mig,så vill jag leva någonstans här långt inne,
jag önskar bara att allt kunde fungera för mig,
det är min högsta önskan att min hjärna en dag ska tycka om mig.













Fri vers (Fri form) av Ewelina Mann
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-17 23:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewelina Mann
Ewelina Mann