Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grycken vid Silfhytteån. Foto; Ego


Ljusterapi

Sittande på bryggkanten

når mina fötter nästan ner till

den lätt krusade vattenytan

 

Två nyfikna änder cirklar utanför

Nyanlända Canadagäss snattrar i den

avmagrade snödrivan uppe i backen

De lyfter skrikande och sträcker

på låg höjd norrut över sjön

 

Tusentals lekfulla solblänk

smeker mitt ansikte

 

Ljuset och den begynnande värmen

påskyndar vårstädningen

av instängda tankar

 

Bakom ögonlocken återföds jag

till ett lyckorum i rött

Inte en enda tanke stör mig

 

Bara jag

 

Det enda som hörs är mina andetag

och våren som gör avancerade försök

 

Spegelbilden av ansiktet

vid mina fötter

går att åter känna igen

 

© Kjell Åhsberg

 

 




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 233 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-03-18 17:20



Bookmark and Share


  Björn Björkegren/Blue Bear
Mycket bra!
2015-03-20

  Respons VIP
Fin närvarokänsla.
2015-03-19

    ej medlem längre
Ett Mästerverk!

"Bakom ögonlocken återföds jag

till ett lyckorum i rött

Inte en enda tanke stör mig"

2015-03-19

    ej medlem längre
Stort Grattis till placeringen!
2015-03-19

    ej medlem längre
Vackert foto och fin hyllning till naturen.
2015-03-19

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker, rofylld, meditativ bild!

En härligt mediterande vårdikt,
som ger ro o vila i kropp o själ!
2015-03-19

  Ljusletaren
Fy tusan så vackert foto ... var bara tvungen att säga det innan jag läser *wow* Texten är bara så meditativt vacker *tack* /kram
2015-03-19

    ej medlem längre
Naturlyrik när den är som bäst!
2015-03-18

  Chawa VIP
Underbart fångat, rofyllt likt en meditationsstund. Gillar fotot som förgyller.

"Ljuset och den begynnande värmen
påskyndar vårstädningen
av instängda tankar

Bakom ögonlocken återföds jag
till ett lyckorum i rött
Inte en enda tanke stör mig

Bara jag..."

- Detta är poesi...! Tack!


2015-03-18

  Lena K Nilsson VIP
Rofyllt och fint!
2015-03-18

    ej medlem längre
Rofyllt att sitta vid vatten och vara en del av naturen och stillheten.
Vacker bild!
2015-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg