Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
PEGGY PÅSK OCH PÅFÅGELNS GÅTA - Påskkalender 2015 i samarbete mellan sju poeter. Tagg: påskkalender. Repris på Nanna X SIDA varje söndag. Morgondagens lucka skrivs av NannaX.


Peggy Påsk och Påfågelns Gåta : Lucka 8

 

Så landar Peggy i okänt land
med fötter i mossa och utsträckt hand
kvasten är trött och rimmar illa
men säger till Peggy; sssh stå nu stilla

Och Peggy hon gör som det blir sagt
för allt här larmar som vore det jakt
men så får hon öga på timotej
glömmer allt och ropar jamen fanemej!

Då tystnar allt både träd och bark
och Peggy hon tittar sig förvånat omkring
ruskar på fjädrar och skakar sin ring

och fjärran fylls av mäktigt brus
som om vindarna kom och förde med sig ett hus
vår Peggy hon darrar, så hon nästan blir blå
för vem kan det vara som dundrar så?




Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 272 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-03-22 08:00



Bookmark and Share


    prima donna
fanemej det undrar jag med :) härligt rimmande tar du texten framåt och över!
2015-03-23

  Silverstripe
En poetseptett i påskatider
vänder orden rätt så de inte svider
jag förnimmer häxor och trolsk magi
hoppas läsa än mer ur detta påskpotpurri
2015-03-22

  Ingela Svenson VIP
Så kom hon då över bron, det var för väl, men vad ska hända där? Nyfiken undrar vem är det som dundrar`?
2015-03-22

  Tomas Söderlund
Jamen fanemej! Man undrar vad som dundrar i okända landet?
2015-03-22

  TrollTörnTrappan VIP
Tycker att kvasten ändå rimmar igång en magisk uppföljning (som skönt mjuk mossa efter mina hyper-kantiga klossar). Omgivningens dynamik visar sig spännande i tystnad och (o)väsen...
2015-03-22

  Nanna X
skön sagostämning, man undrar nästan om det är en ent som är på väg? eller en stenjätte? gillar den talande kvasten.
2015-03-22
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP