Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trevlig vårdikt utan dystra undertoner.


När han spelar

På väg hem från bussen
gråten bränner under ögonlocken
hör tonerna långt bort i backen
är så trött.

Vackert väder iallafall
studsar sträcker på mig
snart är du i mina ögon.
när du spelar aktiveras min lustjakt
hittar nedförsbacken
hittar cykeln
hittar Tibasten som redan blommar nästan.

Hönsen kommer kacklande mot mig framför huset.
Uppfylls av deras exotiska färger ser dem tända himlens blåhet.
Han sitter på trappan och spelar en låt på dragspelet
sätter mig brevid
i solen.

Syrenbusken gungar av barnens lekar
spänner späda muskler i blanka knoppar.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-03-28 09:30



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Mycket liv där!
2015-03-29

  Lars Hedlin
Jätte härligt skaldat!
2015-03-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Dikt om Idyllien en underbar vårdag, när dysterhet får sova.
2015-03-28

  Marja-Liisa Koski VIP
Fint!
ML
2015-03-28

    ej medlem längre
Vilken underbar text!
2015-03-28

  KattenKin VIP
Så mysigt med dragspel på trappan i solen, stryker bort all ledsamhet så snabbt! Fint skrivet, jag sätter mig nästan bredvid som läsare!
2015-03-28

  Marita Ohlquist VIP
"sätter mig bredvid i solen"
Dragspelare, ungar, syren och höns.
Verkar vara en idyll.
2015-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP