Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto med blommor jag längtar efter att få se i min rabatt snart


I DAG SKINER SOLEN

 

så skönt att se solen lysa

den väcker glädje inom mig

gråvädersdagar som varit

har gjort mig ledsen

ja riktigt nedstämd

varför förstår jag inte riktigt

det kan vara värken som sätter

sina klor hårdare i mig

i torsdags hjälpte jag till med att göra snittar

till mannekänguppvisningen på kvällen

det tog tid alltför lång tid

mina ben värkte och fötterna svullnade upp

så jag fick nästan inte av mig strumporna

när jag kom hem

Jag sa ifrån att vara med och duka

och servera på kvällen

det fanns ingen mer ork och kraft i mig

det var skönare att vara hemma

lägga upp benen högt och vila

både kroppen och huvudet

solen värmer så gott genom fönstret

jag har en tanke att gå ut

sopa bort lite löv på altanen

innan jag åker

och gratulerar min äldste son

på 50- årsdagen

som var igår

 

 

anits 28 mars 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-03-28 12:23



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Gott att vila när man behöver det...och solen är alltid välkommen...
2015-03-31

    Dan Myrbeck
Bra och helt rätt att säga nej
när man inte orkar!!
2015-03-30

  Ljusletaren
Var rädd om dig!
Du ska egentligen inte ställa upp och det vet du också *ler' Du vill för mycket och går på samma nit igen och igen *ler*
Hoppas du hade det trevligt hos din son när han nu har fyllt 50 år/ kram
2015-03-30

  Maria T
Skönt med lite solsken och födelsedag
2015-03-29

  Eva Helene VIP
Beundrar din tåga, att ställa upp när du kan och orkar. Men fint att du sätter gränser. Men visst gör solen nytta för kropp och själ!
2015-03-29

  aol
Så fint du fångar vardagen Stina ja hur grått det än är finnes ju ändå solen
2015-03-29

  Lars Hedlin
Härligt i text och bild :)
2015-03-29

  Larz Gustafsson VIP
Solsken är ett välkommet avbrott i "blyertstristessen".
2015-03-29

  ULJO
Fin bild till utlämnande text
2015-03-28

  Bibbi VIP
Gott att kunna sätta gränser.
2015-03-28

  Marja-Liisa Koski VIP
Tack och lov att man kan säga ifrån sig ibland.
Kram!
ML
2015-03-28

    ej medlem längre
Ja, krämporna smyger sig på en, hur mycket vi än duckar så har vi svårt att värja oss å barnen är oss till stor glädje å vi växer i förtröstan!
2015-03-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP