Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt hjärta är på semester från betongtonerna, befinner sig i en längtan till en stuga i skogen någonstans långt härifrån...


Noll av fem kvar?

______________________________________

Det är en konstig tomhet i mitt bröst
Inte av samma sort jag brukat ha
utan mer en tomhet som inte Kan fyllas
Inte lika starkt idag som igår, men likväl en tomhet

Som om hjärtat känner
men hjärnan fullkomligt ignorerar
realiteten du inte vill eller kan se,
för jag ler nog lite oftare nu?
Försöker leta efter det lilla i livet
Det får mig just nu att överleva…
men jag går under lika mycket som innan

Visst finns hoppet om ett oss som ska fungera
men jag är en betydligt större tvivlare idag än igår
hur mycket jag än visar något annat…
Jag försöker bara finna någon form av frid
Behöver vila från alla hårda ord mellan oss
Just nu är anpassningsgraden högre än du nog förstår,
inuti går jag sönder

Du ser inte mig hur mycket du än tittar
för jag tror inte att du tittar med hjärtat?
Du tittar med ögonen
och ser den sanning Du vill se

Som att ha på ett par glasögon
som tar bort alla synfel
…Men ”finn fem fel”
Tycker du att jag fortfarande är den
jag en gång var?

______________________________________




Fri vers (Fri form) av Magica VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-03-31 03:50



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Denna din text kändes av berörande och medkännande..
2015-04-10

  Blomma-Stjärna VIP
läser dikten och hör hoppet om att partnern (diktduet) ska vara där - med sitt hjärta - och utan hjärta ingen intim relation - egentligen - förhoppningen blir svagare... ju längre jag läser - ---
håller med Katinka; smärta/klokhet
2015-04-02

  Katinka VIP
Känner smärtan men även klokhet.
2015-04-01

  Maria Sundelin VIP
Bra fångade funderingar
Kramar
2015-03-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Att inte bli sedd osminkad är bland det värsta. Att någon bara ser sin egen sanning, för att det är enklast. Du skriver i blod om din smärta. Man vill bara bära dig i famnen, så att du kan få frid.
2015-03-31

  Lars Hedlin
Dina ord berör det inre djupt! kram
2015-03-31

    ej medlem längre
Om man lever under förhållanden som ständigt tär och sargar så förändras man givetvis och får svårt att tro på något bättre. Det gör ont att se hur du påverkas och inte hittar en väg ur det svåra. Hoppas att du finner "en stuga i skogen", en möjlighet att får frid och ro..
2015-03-31

  ULJO
Jag blir så starkt berörd av din text
2015-03-31

  Peter Stjerngrim VIP
Något smärtsamt att läsa det du förmedlar här eftersom jag
önskar att du inte skulle behöva känna så inom dig ... Du förtjänar så mycket mer i allmänhet och att få bli sedd för den du är och må bra i synnerhet!
2015-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP