Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeten Gammel-Olle

när poeten Gammel-Olle gick i pension
från sitt försörjningsjobb
så bosatte han sig i en stuga
några meter in i Lunsenskogen

nu inleddes den era
då han skulle skriva om
den underliga epok han hade levt i
då män var som kvinnor
kvinnor var som män
skolgymnastiken togs bort
och skolungdomarna i stället reste till Syrien
och gick med i Islamska Staten

poeten Gammel-Olle
syntes nästan aldrig till
men det sas att någon enstaka gång
kom han ut ur stugan och besökte
Mini-livs och Sävja kulturcentrum

när poeten Gammel-Olle var död
promenerade ibland sävjaborna
förbi stugan och sa att
där bodde han som skrev dikterna
som skulle förändra världen
men inte gjorde det

några mindes poeten Gammel-Olle
från hans sista år
det sas att han
var snofsigt klädd
men att han var orakad
och slafsig i håret
och att han i viss mån påminde om
en åldrande Jack Nicholson




Prosa av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 376 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-01 18:37



Bookmark and Share


  Rozsi.kovacs

En skitbra text Olle
2015-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman