Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kedjan

Nu har vi provat på

att leva som djur


ditt hjärta

ligger blödande på golvet


jag slet ut det

för att själv

kunna överleva


din själ

gömmer sig

i mörkret

under sängen


för den är allt du har kvar


vår rädsla

är genetisk


i en obruten kedja

lämnar vi över den


du säger jag till en vän

när vi sitter i fyllekvarten

där spriten är slut

och ljuset börjar sippra in

mellan persiennerna



hur ska vi kunna göra något helt

när vi är så trasiga


var har du din

vad menar du

ja all den smärta

de inte själva orkade bära


min är så tung

att jag inte vågar gå

över broar


Nå har du hittat rytmen

som får stålet att brista


nja det händer

att jag hittar en melodi

men då kommer Iblis

och slår sönder hela jävla

pianot


och säger:

jag ska fängsla din själ

en gång för alla


vid en mistlur

ute på havet


skeppen seglar förbi

med sina livbåtar

hängande vid relingen


men den sitter bara sitter tyst

och vågar knappt andas


och så håller det på


din fars hjärta

som du för ett ögonblick

rörde vid

försvinnner bort


nu kan igen längre

nå det


din mor sover en tung sömn

och famlar i drömmarna

efter läkare i vita rockar


hjälp mig

att fly bort

från allt detta

som kallas livet

säger hon till dem


själv går jag ensam

på stranden

letande efter de andra

som också överlevde kriget


Gud

viskar jag

hjälp mig att hitta hem


för jag är ett barfotabarn

och har ingen mat













Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-04-09 06:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP