Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vågar skriva denna text då jag har förmånen att ha vänner här på Poeter.se


Tragik för mig




För mig är tragik det faktum

Att jag är bortvald


Bortvald från det yrke jag valt

Utestängd utan annan förklaring

Än att jag har "fel kompetensprofil"


Nu hör det till saken att jag är Leg.Psykolog

Med den märkliga ambitionen

Att hjälpa när nöden

Står i dörren


Jag har helt klart fel kompetensprofil

Om Psykologens roll är att fylla i resultat av

Självskattningar


Göra ovetenskapliga utredningar
Glömma mina klienters unika liv
Avsluta behandlingar i kritiskt skede
Påstå att jag vet ett vatten om neurologi

Kort sagt har jag fel kompetensprofil-tackoch lov!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Carl Mikael Fäldt
Läst 266 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-04-10 01:02



Bookmark and Share


  Rozsi.kovacs

Samhället suger och visar oss att vi
inte längre duger. När människors
kompentens inte längre räknas,
utan man bir uträknad, vi är många
som känner med dig mike du är inte
ensam, skörheten gräver sig in i oss
alla, kram
2015-04-15

  HelenaW
Hos mig är du inte bortvald snarare utvald.
2015-04-15

  Respons VIP
Med myckt öppenhet och ärlighet formulerar du dina tankar. Jag tänker att du är inte ensam om att känna dig utanför i en värld som förändras på ett mycket konstigt sätt.
2015-04-15

  Gunnar Hilén VIP
Nej Du har och är rätt. Men vi bygger ett samhälle som luktar skit och dödar.
2015-04-15

  Bibbi VIP
Jag är en pensionerad socialpedagog som uppskattar Dig enormt som medmänniska och Vän.

Tror att det öppnas andra vägar för Dig att vara till stor nytta.
2015-04-10

  Hanna Mari Wallin
De som ser till andras bästa och valt yrket för just denna orsak ger engagemang och är allt som oftast de bästa, men mycket skall handla om ekonomi och på vilket snabbaste sätt man behandlar, då de ej får ta allt för mycket tid eller kosta...galen värld!


2015-04-10

  bumerang
Obegripligt och djupt tragiskt
När just det medmänskliga nedprioriteras. det som
Behövs allra mest.
Finns något forum där man kan
Opponera sig mot denna galenskap???


2015-04-10

    ej medlem längre
Ps. Jag bussade gudarna på han!
2015-04-10

    ej medlem längre
Jag var hos dr igår. Det första han sa när han kom in i rummet var att mina besvär syntes på mig. Å han lät negativ.
Jag blev ledsen. Å sa nåt om min ålder å att jag burit sjukdomen i över 30 år, så klart att det syns ibland.
Så det är ledsamt att bli behandlad negativt.
2015-04-10

  Fem hjärtan VIP
Stå på dig och gå rak och stolt! Du har rätt! Men samhället har blivit för hårt och det är bara snabba resultat som räknas. Medmänsklighet existerar knappt.. Men här hos poeter. se finns undantaget..En oas av medmänsklighet och värme! Du är en av dessa varma själar! Tack för det!
2015-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Carl Mikael Fäldt
Carl Mikael Fäldt