Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han i hörnet

Du får inte plats

så du får stå i hörnet

och där står han

och sparkar i gruset


eller

om det är jag


när han kommer hem

är huset tomt

men några smörgåsar

har hans mor ställt i kylen


senare

långt senare

sitter de i en källare


pipan går runt

denna gången

slipper han


eller om det är jag

sitta i hörnet


långt långt senare

sitter han i en cell

på en träbänk

och funderar på

hur han


eller om det är jag

hamnat där igen


du din jävel

säger snuten

eller om det är jag


stå nu stil annars smäller det


och plötsligt

ligger han i baksätet

med bojor på händerna


detta var inte planerat

utan bara blev så


du säger jag till en vän

allt handlar väl ändå

om att överleva


nej säger han

man kan leva också

men jag förstår inte riktigt

vad han menar















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-14 05:40



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Allt för många oavsett ålder
har en så låg självkänsla
att utanförskapet inom dem själva
blir till en exkluderande skylt utanpå
som berättar för omvärldens
minst önskvärda församlingar
att här finns en tacksamt fokuserat
prospect som gör vad som helst för
att få känna inklusion ...
... oavsett konsekvenserna
de ej ens vill se i varje given situation ...
Önskar att majoriteten i samhället
kunde se och förstå
vilket värde det vore
om fler bekräftade och förstärkte
dessa individers existens och självkänsla ...
... för såväl samhället som helhet
som för den berörda individen
i synnerhet ...

Kanske är det en naiv förväntan och önskan från min sida - men allt vi har i vårt moderna samhälle har en gång varit en ''naiv'' dröm, tanke eller önskan om något bättre ... som med tiden fyllts med mening och innebörd
för att till slut omvandlas av någon eller några till praktisk verklighet ...
Det är därför jag vårdar detta mitt
kanske lite ''naiva'' sätt att tänka ...
... då jag vet att det är fullt möjligt
att omvandla till något som över tid verkligen förmår att förändra
allas vår verklighet ...
2015-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP