Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På öppet hav

Vart är vi på väg


det får du se

när vi är där


men jag vill veta


tyvärr

du får lita på Gud

och ditt hjärta


precis som alla vi andra


se dig omkring

så långt du kan se

finns bara öppet hav


så hur ska vi kunna veta


och just nu

sitter vi

i samma båt


vi vet

att du läst många böcker

har en lång rad titlar

och att ditt blod är blått


men jag är ledsen

du har ingen nytta av det här


och snart

är det din tur att sätta dig

vid årorna


men menar ni

på fullt allvar

att jag ska sätta mig

bredvid honom där


han var min slav


Ja

men innan dess

vill vi

att du tömmer dina fickor


vi misstänker

att du stoppat undan saker

för egen del


Här har vi inga hemligheter

och bara ett enda vittne


det är Gud


Så sluta nu att klaga

och börja ro












Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-06-03 12:19



Bookmark and Share


  genni VIP
Alhamdulillah! Vilka rader! Du skriver så där att det känns ända in i hjärteroten!
2015-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP