Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nattens ögon


DYK RAKT UT MOT NATTHIMLEN

Dyk rakt ut mot natthimlen
bland klara stjärnor och en fullmåne
på väg att naggas i kanten.

 

Sök Orions bälte med blicken,
Svanen, Stora och Lilla Björn,
Polstjärnan den klara, trygga.

 

Dyk in i, ut i, rymdens
och därmed tidens djup:
avstånd i rymd är avstånd i tid.

 

Ljusets hastighet är den högsta
för allt vi kallar fysiskt,
men för tanken, anden,
är det den lägsta.

 

Tankens omedelbarhet:
tänka är det bästa
sättet att färdas.

 

Omvärlden vill dock
i regel ha mer handfasta bevis
än din tanke, på att du varit ute
bland de kosmiska vidderna
i din ande och sedan vänt åter.

Vad fick du lära dig?
Vad hämtade du hem för ny kunskap?
Kunskap är kosmisk valuta,
giltig i alla världar.

Så dyk därför rakt ut mot natthimlen
bland klara stjärnor och en fullmåne,
alltmer naggad i kanten.

 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-15 07:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP