Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt kan hända


På toppen av ett berg



Står på ett berg
ser ut över dalen
håret blåser runt mitt ansikte

Känner kättingarna
sitter fast i ryggen
håller mig fast

Försöker få bort håret ur ansiktet
når inte upp
bojorna är för kort

Tårarna faller fritt
likasom min själ
de landar tillsammans ner i ingenting

Ser bödeln komma
med bilan i sin hand
jag faller ner på knä

Jag böjer ner mitt huvud
känner det kalla stålet
mot min nacke

Jag drar ett sista andetag
när han höjer bilan
blundar och ser en fågel

Den sitter på toppen av samma berg
den tar sats
sträcker ut vingarna och flyger iväg

Inser att jag är fågeln
det enda jag behöver göra
är att våga kasta mig ut över kanten

Jag måste bara bestämma mig

Tiden står stilla
bödeln står med höjd bila
jag reser mig upp

Kedjorna faller till marken
på en sekund har jag
kastat mig över kanten

Vingarna växer ut och jag flyger fri
vänder om och ser
bödeln uträtta sitt verk

Jag är inte längre kvinnan utan huvud
mina armar sitter inte fast
jag flyger

fri...



Helena 2015-04-16






Fri vers (Fri form) av HelenaW
Läst 485 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-04-16 08:51



Bookmark and Share


  Henning Hson
Gillar denna. Tummen upp!
2016-02-24

  anits VIP
En mycket bra text om att våga hoppa!
2015-05-07

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2015-04-22

  Ronny Berk
diktarjagets känslor väl förmedlade !
2015-04-19

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2015-04-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om att våga hoppa och lyckas!
2015-04-16

  bumerang
Vilka metaforer!
Allt ryms i bildspråket.
Jag ser en själ som
Söker sin väg - och som vet.
2015-04-16
  > Nästa text
< Föregående

HelenaW
HelenaW