Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sakta släntrar jag hem till


Mig själv


Dimman lättar och jag går barfota i det våta gräset, dansar runt och låter den tidiga morgontimman fylla mig med lust.

Solen är på väg upp och jag dansar vidare ner till sjön.

Ensam på stranden låter jag klänningen falla. Vadar sakta ut i vattnet, dyker ner och låter det svala vattnet omsluta min kropp. Känner ruset i kroppen, när jag tillslut bryter vattenytan för att få luft hör jag korpen ropa uppifrån berget. Kliver upp drar på mig klänningen som fastnar på min blöta kropp.

Släntrar vidare efter vägen, ser ner på mina sandiga fötter samtidigt som det droppar från det blöta håret.

Vandrar in på tunet, ser skogen som ramar in stugan. Kärleken som fyller mitt bröst, får mina tårar att rinna. Här kan jag vara mig själv och blotta mitt innersta. Leva ut och släppa taget.

Uppe på vallen, i mitt hjärta
längtar jag hem


till mig själv


Helena 2020-02-12




Fri vers (Fri form) av HelenaW
Läst 280 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-02-12 14:07



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så levande
2021-02-23

  Björn Solum
Berörande text om hur ljuvt det kan kännas när ensamhet tillåter att "skalen" får falla, hur lust och längtan då tar över och blottar värmen i din själ. Tack för att du delar med dig.
2020-08-21

    ej medlem längre
Så mycket händer just nu, allt blir till ett tumult. Istället finner Du lugnet i din omgivning och mår så mycket bättre.
Denna "medicin" borde rekommenderas många fler.
2020-07-11

  Domenico VIP
Den djupa samvaron med självet...lätt att förringa vikten av...
En vacker text!
2020-03-01
  > Nästa text
< Föregående

HelenaW
HelenaW