Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag såg ut genom fönstret

 

torsdag morgon 16 april 2015

sitter med en kopp kaffe

ser ut genom fönstret

det är ett väldigt liv

i fågelholken som sitter i björken

det verkar vara slagsmål om holken

plötsligt sitter en talgoxe i björken

ut ur holken kommer en bofink

ser ut att vara på stridshumör

den flyger mot talgoxen med full fart

talgoxen sitter kvar

trots att bofinken går till attack

flera gånger

till slut har talgoxen fått nog

flyger sin väg

bofinken flyger in i holken

ser hur den sticker ut huvudet

genom hålet i holken flera gånger

som om den väntar på att

talgoxen ska komma tillbaka

till slut ser det ut att lugnat ner sig

mitt kaffe har jag druckit upp

när jag sett en del hur naturen

fungerar utanför mitt fönster

 

 

anits 16 april 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-04-16 17:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2015-04-20

    sajo
Naturen är verkligen ett skådespel denna tid då fåglar ska bygga bo i holkar. Även svartvita flugsnappare kan vara ettriga och mota bort andra fåglar. En bra skriven text. Applåder och bokmärke.
2015-04-20

  Eva Helene VIP
Vilken dramatik, fint berättat!
2015-04-19

  ResenärGenomLivet VIP
Vad roligt att få se det på så nära håll...fint berättat...
2015-04-18

    Dan Myrbeck
Ja visste inte att småfåglar slåss så där. Bra skildring och fin bild.
2015-04-17

  Ljusletaren
Ps Fin bild
2015-04-17

  Ljusletaren
Älskar också att se på hur fåglar kan bete sig. Bra förmedlat/ kram
2015-04-17

  Lars Hedlin
Mycket fint framfört...
2015-04-17

  Sofhia Wirström
fina rader om livet
om hur vi kan förundras
utav naturen
djuren därute
i livet som pågår
du ger otroliga bilder
till läsaren
så målande vackert
2015-04-16

  ULJO
Fin betraktelse
2015-04-16

    ej medlem längre
En fin iaktagelse!
2015-04-16

  Bibbi VIP
Så fin berättelse.
2015-04-16

    ej medlem längre
Å, va fint berättat! Man ser allt...
2015-04-16

  Larz Gustafsson VIP
Djurens revirtänkande är en av deras starkaste instinkter.
2015-04-16

  aol
Gillar så mysigt berättat
2015-04-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP