Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur kommer vi att se ut i framtiden? Hur ska vi leva? Vad ska vi äta? Hur ska vi bo?


Övergången - del 1


Året är 2078. Sai vaknar tidigare än vanligt. Hon är hungrig men hon har ingen föda hemma så hon måste beställa nåt. Hon tänker sig in i nätaffären "B healthy" och beställer flytande C 12, lite F 9 och tre D-droppar kaffe. Det kändes tungt i skalet efter en lång arbetsvecka på skeppet. Sai längtade efter Vu som var hos henne förra veckan, de hade hunnit träffas i 16 minuter och 20 sekunder. Det är ändå ganska mycket jämfört med hur det brukar vara. Och även om de tänker sig in i varandra varje kväll är det inte samma sak som att träffas skal mot skal.

Hon hör när frukostlådan ramlar in i inkastet. Det är dags att göra lite vågrörelser för att mjuka upp skalet och sen börjar hon med sin 45 minuters levitation. Efter det gör hon lite skalstärkande övningar och sen är hon klar. Hon dricker frukosten och tar en tvåminuters stråldusch. Nu har hon hela dagen kvar att göra precis vad hon vill. Eller, inte precis vad hon vill för hon får inte lämna skeppet men ändå.




Prosa (Fabel/Saga) av Onomatoprofet VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-20 20:53



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Spännande text, hoppas på fler delar! :)
2015-04-21

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
....efter en del läsningar av era mer genomtänkta alster,anser jag med min kapacitet att ni må röna större uppmärksamhet och empati,men som kan ha infekterats av en del av tidigare mångspretigt osammanhängande cerebrationer,nu tycks ni ha hittat FORMEN.
2015-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP