Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tomt klassrum


Dikt vid vaktande av nationellt prov i svenska

I vitsippornas tid
och de nationella provens månad
befann jag mig först i en blåsig skog
och sedan i ett dammigt klassrum,
där jag vaktade ett nationellt prov
och hade musik i hörlurarna
för att få tiden att gå.

Men vad bryr sig en vind om musik?
Vindens egen musik kan ju vara alldeles underbar.

Så är också fallet med tystnaden
i en sal eleverna lämnat
eller när den ekar i bokskogens dunkel
där älvorna dväljes
för att möter stillheten
i vitsippans solöppna kalk.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 765 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-04-22 07:17



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En fantasieggande dikt, lögn rakt igenom får en allt hoppas. Eleverna slutar väl först i juni om en soffliggare får ha något att säga till om. Innan de rasar ut bland svåra fjällor och fjällar.
2015-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP