Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rubriken inspirerad av Bo Setterlinds dikt


DÖDEN TÄNKER JAG MIG SÅ

 

En vacker dag

som idag

vill jag

 

hållen i

dina armar

hjärtat mot ditt

 

vilande

på bädd

av körsbärblom

 

se livets

återkomst

i vårlig skrud

 

höra fåglar

spela 

mitt postludium

 

så vackert

vill jag dö

 

i lust

och fägring stor




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-04-27 17:39



Bookmark and Share


  aol
Så fint , ja min morfar och Bo Zetterlind var kusiner,
2017-02-21

    ej medlem längre
Den här texten var en fin text.
2015-10-24

    Ingalill Birgitta von Knorring
Så fin
2015-08-28

  Blomma-Stjärna VIP
du har lagt skönhet, fågelsång, kärlek och död nära varandra - det tilltalar mig - jag bokmärker
2015-08-24

  DominiQueen
Åh så vackert beskrivet.
Jag älskar också att dö,
denna var så skön att läsa, som att få komma mjukt hem en stund..
Tack
2015-07-04

  Valter Örn VIP
Så vackert uttrycker en sann konstnärssjäl om Döden. Det är en gåva att finna vederkvickelse i det estetiskt vackra i konst och musik medan man lever.
2015-04-29

  Magdalena Eriksson VIP
Kram till dig som vågar önska något ..
2015-04-28

  bittemi VIP
Underbart fint!
2015-04-28

  Lars Hedlin
bra och stark i en vacker framförd ton!
2015-04-28

  KattenKin VIP
Otroligt vackert, som klassisk!
2015-04-27

    ej medlem längre
Så vackert att hjärtat ryser.
2015-04-27

    ej medlem längre
Så fint du skriver..
2015-04-27

  Marita Ohlquist VIP
Makalöst vackert!

Låter nog fel, men jag läser och njuter.
2015-04-27

  Larz Gustafsson VIP
En av mina favoritdikter där, den om odalmannen av Setterlind.

2015-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP