Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN JAG ÖNSKAT VARA

 

Idag är jag

liten flicka

 

den jag

önskat vara

 

Hopp och skutt!

 

glädje kvillrar

som sockerdricka

 

handen stryker

humlans päls

 

Hopp och skutt!

 

plockar gullvivor

med svettig hand

 

att sätta

i vattenglas

 

Hopp och skutt!

 

når oskyldig

himmel utan moln

 

låter sol

smeka skinn

 

Hopp och skutt!




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-04-28 17:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken underbar text!
2015-05-04

  ResenärGenomLivet VIP
En dikt man blir glad av...härligt...
2015-05-03

  Rise Little One
Underbara dagen ju!
2015-04-30

    ej medlem längre
Vackert med en känsla av barfota ben i sommarhage..
2015-04-29

  Valter Örn VIP
Känner mig förflyttad till barndomen. Går på en lantlig sommarväg: omgiven av hummelsurr och blomsterdoft; tänker: "Jag är 5 år" Hopp o skutt! (eget minnesintryck)
2015-04-29

    eva m h
Härlig dikt om att få vara barn på riktigt!
2015-04-29

  Lars Hedlin
Härligt ja ibland måste man få vara den där lilla flickan eller pojken :)
2015-04-29

  Gunnel Eriksson VIP
Jag ser flickan framför mig när jag
läser din dikt. Och känner igen mig
och alla andra som är eller har varit
små flickor.
2015-04-29

  Marita Ohlquist VIP
Bubblande glad text!
Att som vuxen kunna göra det man saknade som barn.
Bra.

2015-04-29

  lila fjäderblomman VIP
en glad i magen dikt!
2015-04-28

  Magdalena Eriksson VIP
Härligt att glädje också kan ägnas uppmärksamhet och omvårdnad av ord.
2015-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP