Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fråga mig inte/ Ne pitaj me


Fråga mig inte
varifrån
den här blomman är
rymlingen
från nån försenad vår

Fråga mig inte
varför
de knuffar ner dig i
rastlösa själars avgrund
och badar i flammorna av
koagulerad vrede

Fråga mig inte
vad som ska hända med
de vettskrämda odjuren
som tystnade i din famn

Fråga mig inte
hur ditt medvetande
sipprade in genom
sprickorna av otydda drömmar

Fråga mig inte
för jag är inte säker på nånting



Ne pitaj me
ne pitaj me odakle ovaj cvijet
bjegunac
iz proljeca nekog zakasnjelog

Ne pitaj me
ne pitaj me zasto te guraju
u provaliju nemirnih dusa
i kupaju u plamenima ugrusanog gnjeva

Ne pitaj me
ne pitaj me sto ce biti
sa uplasenim zvijerima
utihnulim u tvom zagrljaju

Ne pitaj me
ne pitaj me kako je tvoja svijest
procurila kroz pukotine
neprotumacenih snova

Ne pitaj me
jer nisam siguran ni u sta




Fri vers (Fri form) av Onomatoprofet VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-27 23:58



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Fantastiskt extrafint när du har ditt hemspråk under, spegelvänt vackert på nåt sätt...
2015-04-28

  KattenKin VIP
Oerhört fint skrivet! En känsla jag kan relatera till.
2015-04-28

    ej medlem längre
Om du visste vad jag tyckte om denna dikt så skulle du aldrig se mig svara på detta. Så fint av dig kram
2015-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP