Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dessa becksvarta kvinnor

Dessa becksvarta kvinnor
som fyller ut mörkret
med sina hesa skratt
kommer för mig under sorgehögtiden
Deras kroppar röjer mark
för nya dagshändelser morgonen därpå
De för fram konturerna av
ett händelselandskap som gör
morgonen möjlig
Så har det alltid varit säger en
moderröst mig medan hon
röjer bort förfallet
efter gårdagen
Gå inte för nära dem säger hon stilla
för då får du ingen morgondag




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 325 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-04-29 03:50



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Glimrande lyrik!
;)
2019-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson