Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter lyckan

Om saker varit annorlunda
skulle vi ha hälsat nu.
Men det gör vi inte, står bara stelt en bit ifrån varandra.
Blickarna någon annanstans.

Jag pratar högt och gestikulerar med armarna.
Vill att du ska se att jag inte bryr mig om din närvaro.
Låter du dig luras?

Låtsas att någon annans pojkvän är min.
Ler mot honom, flyttar mig närmre, ser du?
Men din blick är antagligen vänd åt ett annat håll.
Ner på telefonen, ord till någon annan.

Var lycklig du.
När det inte drar ihop sig i bröstet på mig längre när
jag tänker på oss, ska jag också vara lycklig.
Utan dig.




Fri vers av Malawi
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-04-29 23:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malawi
Malawi