Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag blir aldrig förvånad längre

 

jag kände glädje

i dag var den dag när jag skulle

in till stan vara med på en vårlunch

det var sista gången på länge

inte förrän i september

får vi träffas igen

det var då det hände

när jag höll på att göra mig i ordning

för att åka

jag såg ut genom fönstret

vad var det jag såg?

jo mannen som i höstas

sågade ner mycket grenar och kvistar

ur häggen

nu var han där med såg igen

Jag blev både ledsen och arg

det kändes som om han ville jäklas

med mig

han sågade och tittade in

då ställde jag mig i fönstret

jag såg att han såg mig

jag vek inte undan

tänkte först gå ut och säga något

jag avstod

hade säkert blivit ännu argare

det behövde jag inte bli

det finns människor som det är svårt

att förstå

den här mannen är en sån

vill tro att han är störst bäst

och vackrast

tycker om att reta en sån som jag

det är synd att det ska vara så här

när jag fått tag i lägenhet där jag trivs

 

som är handikapp anpassad

och det är varmt

inte en vinter har jag frusit sen jag kom hit

som jag fick höra

att jag skulle göra

att det skulle vara kallt och dragit

det har ännu inte märkt

jag trivs i lägenheten

det är utomhusmiljön

där altanen inte är vad

den borde vara

 

 

anits 30 april 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-05-01 00:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vems är egentligen den där häggen... och får vem som helst göra vad dom vill med den...?
Går det inte att prata med hyresvärden om det? Jag önskar att jag vore där och kunde hjälpa dej...
2015-05-02

  Eva Helene VIP
Låter verkligen frustrerande detta!
2015-05-01

  Lars Hedlin
Berör starkt min vän...kramar om dig!
2015-05-01

  Bibbi VIP
Smärtsamt att höra att det det händer igen...
2015-05-01

  Larz Gustafsson VIP
Sådana människor ska näpsas.
Vi har ibland problem med kunder av just den där kalibern.
2015-05-01

    ej medlem längre
Livet rymmer mycket å man får försöka komma ihåg bön för dem som trilskas.
Men det är trevligt att också få glädjas över saker i tillvaron och känna tacksamhet!
2015-05-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP