Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nattligt sTråk

 

 

Det lägger sig det svarta, tidigtimma om vintern

faller som ett snöfall och du undrar hur det tänker

undrar om det räcker till sena slag och hur

mörkerfall möter en vanlig dag

 

vårnatten är av en annan sort, en kyss vart ljus.

här där kyla rått, strömmar solen in i ditt hus

hur dimma dröjer dessa dagar du intet vet,

in  i dina  kyliga drömmar

 

sommaren kommer och med den dess sken

av sommarvarma klänningar och bara ben

just då, saknas dessa kyliga känningar

och värmen strömmar

 

och så denna höst med alla toner

och regnbågen med sin färg

lånar en konstnär till din tavla

och där har du livets nerv

 

ty hur än levnad skiner under den mörkaste av natt

dock ett stråk av kyla bär

allvarsam ton bara därför att

vi ska våga att leva här

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Yrre VIP
Läst 609 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-05-08 23:25



Bookmark and Share


  walborg
Poetiska fina bilder
2015-05-09

    ej medlem längre
Fina iaktagelser!
2015-05-09

    ej medlem längre
Bravo! Mycket sensibelt å med fantasi. Fina iaktag
2015-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP