Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN RÖD LITEN STUGA

 

Utmed vägen

syns röd stuga

övergiven

 

oklippt häck

markerar

livlöshet

 

dassets fönster

sönderslagna

oseende ögon

 

huset talar

till mitt inre

och jag stannar

 

lyssnar till sagan

från svunnen tid

då livet var nu

 

om fruktträd

prunkande rabatter

rensade till  prydlighet

 

barnskratt och lek

när livet

stod i blom

 

strävsamt arbete

med kossor

och höns

 

smaken av grädde

runt munnen

hallonröd

 

skira gardiner

i sommarnätter

med älskogslek

 

sorger komna

förgångna

med händer i bön

 

tills tiden

sagt sitt

i ålderdom

 

krafterna sinat

för hjärtan

som levat och verkat

 

röda stugan

förfallen gömd

bakom oklippt häck

 

läser sliten sagobok

en natt i blixtars sken

med tändande gnista

 

Och sagan har nått sitt slut

 

 

 

 

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-05-09 17:06



Bookmark and Share


    eva m h
En stuga och om livet i den.
Fina bilder. När jag ser övergivna hus blir jag alltid lite vemodig över tidens och historiens gång.
2015-05-11

  Lars Hedlin
Så bra skrivet! Tycker oM!
2015-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Väl fångat om svunnen tid!
2015-05-11

  Magdalena Eriksson VIP
Som en visa ... Hundra år går snabbt på sina många fötter
2015-05-10

  Rise Little One
Ett liv susar förbi...
2015-05-10

  Linda CH VIP
Fin text om förgänglighetens vånda.
2015-05-09

  ULJO
En bra text med lite melankoliska drag. Skulle kunna bli en fin visa
2015-05-09

  Onomatoprofet VIP
Att skicka ungdomar på landet utan några prylar skulle kännas som värsta straffet för dem, själv skulle jag tycka det var underbart tyvärr har jag ingen stuga.
2015-05-09

  Valter Örn VIP
En fin rapsodi över tidens gång och en tillvaro som var verklighet för många av oss och som var vår lycka i barndomen för vi visste inte om hets och jäkt, lyx och flärd.
2015-05-09

    ej medlem längre
Vemodsvacker bild ur verkligheten.
2015-05-09

  Lehva VIP
En härlig text trots stort vemod.
2015-05-09

  Per "Läsaren" Sörqvist
Kunde inte slita mig. Trevlig berättelse.
2015-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP