Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bilden: skulptur av Ellen Jewett http://www.ellenjewettsculpture.com/


Det sista tecknet


Kanske, senare
när allting redan är sagt och gjort
kommer dom förstå
det du förstod från början
det vi redan har lämnat bakom oss

Vad är det man lämnar bakom sig?

Och när vi knycklade ihop det, la det i en påse
som ingen ville ta emot
när vi insåg att tecknen inte längre gick att tyda
när allting blev tungt, mörkt och svårt
slå hårt, slå hårt!
det är då det mjuknar, säger dom
det är då det ljusnar, tror dom

Det är meningslöst
det vet vi

Det är svart
det vet vi

Bara en stund till
men det vet vi inte

Vad är det man har framför sig?




Fri vers (Modernistisk dikt) av Onomatoprofet VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-05-15 11:38



Bookmark and Share


  Onomatoprofet VIP
Ja, eller det undermedvetna - subconciusness på engelska som jag föredrar att kalla det. För jag ser det som en dold, krypterad del av medvetandet med viss potential att tolkas
2015-05-15

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det omedvetna !
2015-05-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin text om de tankar man ibland övermannas av. Ordspråket, tur man inte vet vad som ska ske, är kanske sant?
2015-05-15

  Klara Ord VIP
Vacker text som väcker många tankar.
2015-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP