Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÄRLEK, INGEN BANAL HISTORIA

Han står vid havet. I snålblåst. Tittar mot horisonten. Mot ett annat liv. Som aldrig blev. Han vågade inte välja. Kunde inte välja.

Förpliktelser stod på rad. Ville ha uppmärksamhet och tid. De gick före de val han ville göra, skulle ha gjort.  

Han känner hjärtat slå i tomhet. Så kallt det är utan henne. Den han älskar. Fast han inte skulle. Inte borde. Men hjärtan bryr sig inte om förbud och pålagor.

Hunden gör sig påmind. Han klappar den förstrött. Lovar att de snart ska fortsätta sin promenad.

Han återvänder till henne, som ständigt är i hans tankar. Ser henne framför sig. Känner hur längtan och saknad svider i hjärtat.

Han ser bilder på näthinnan. Hennes ömma ögon,när hon stryker över hans nacke. Tar tag och kysser honom. Han blundar. Kan känna smaken av henne på sin tunga.

Deras ansikten speglas i varandra. Nakna, som deras kroppar, i hängivelse. Hur hon stönar och skrattar, när han smeker och smakar. Hur hon ger honom sina ord att minnas.

Alla hemligheter och drömmar de delar. Glädjen, som övermannar dem, när de ses. Men tiden är deras fiende. Snart är de gamla. 

Hunden rycker otåligt i kopplet. Undrar vad det är med husse, som står som förstenad i tankar.

Han suckar. Börjar gå längs stranden. Stänger sinne och minne om den han älskar mest. Hans himmel och jord.

Det är kärlek. Ingen banal historia.




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 518 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-05-13 17:48



Bookmark and Share


  Trädskugga
Så levande och fanatasiskapande din stil är, man dras med direkt och är där orden bär. Lysande!
2016-04-27

    Dan Myrbeck
Mycket tänkvärt och bra.
2015-05-15

  Magdalena Eriksson VIP
Bra skrivet. Roligt att du skriver ur hans perspektiv... Eller?
2015-05-15

  Lars Hedlin
Mycket bra framfört full av känsla!
2015-05-14

    ej medlem längre
Wow så underbart bra skrivet, vackra rysningar sprider sig kring själen
2015-05-14

  ULJO
VÄL FÅNGAT VÄNNEN
2015-05-13

  Onomatoprofet VIP
Fint!
2015-05-13

    ej medlem längre
Drömmande svävar din berättelse fram i mjuka ord - snyggt..
2015-05-13

    ej medlem längre
Din berättarröst fängslar och jag vill bara läsa om och om igen.
2015-05-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat!
Att minnas och sakna.
2015-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP