Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett sent nattligt experiment.


Från källaren

Vinden
öppen och strikt
fylld av drömmar och ideal
i husets höga kammare stinker det
inte längre är det en fristad för stjärnor.

Dörrar och fönster olika mått
barocka klassiska och nya ska
samsas om samma invånares
uppmärksamhets balansgång,
mattorna blöts från avloppet,
hundra smala trappor trans-
porterar smutsen från under,
fönster skimrar gulbrunt nu
röda nyanser bråkar med de
smutsiga regnbågsskimrets
alla sjukdomssymptom i vild
frossa, utanför kan man inte
se hur avföring stiger uppåt,
smutsen kan bara anas ibland.

Uråldriga stenfundament som börjar spricka upp under trycket
från den läckande brunnens ledningar och fyller nerifrån hela alltet
med stinkande stinkande stinkande rester från en tid sedan länge glömd
källarens mörker är djupare än de djupaste katakomberna men ingen kan mäta.

Bara en person får mardrömmar.
Bara en person når ner i källaren.
Bara en person kan gräva upp den ruttnande skattkistan.




Fri vers av Verner Ask
Läst 289 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2015-05-13 03:24



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
På vandring bland prylar, minnen och dofter, eller kanske lukter är ett bättre ordval. Många kan nog känna igen sig i din beskrivning. En fin skildring, håller intresset vid liv genom hela texten.
2015-06-08

  Katinka VIP
Urs vad obehagligt bra och spännande text.
2015-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Verner Ask
Verner Ask