Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förstoringsglas eller inte


för 

för döden och dess likhet det där tomma skallret av tomt
samlar jag bokstäver samman

som skrev jag om mannen i havet och astronauten i orbit
regnet över bergen och elefanterna i gryningen

ja som skrev jag om trädet som lutar (där mitt på gården)
det där lilla fnugget längst ner i fickan
och det där konstiga som klibbar under skon

eller så gör jag det inte

för kanske
lägger jag bara steg över de gula tegelstenarna
visslar lite lagom och räknar getter

och tänker

that it all looks fab
through the magnifying glass 

 




Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 294 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-05-19 17:10



Bookmark and Share


  Sommarina VIP
Gillar din text
2015-05-21

  TrollTörnTrappan VIP
Fabulöst underbara uppslag! Även om det framställs som en dragkamp, så ryms allt liksom trots allt bakom glaset : såväl skallret som fnugget o orbiten.
2015-05-20

    ej medlem längre
Ja, bedårande bra.
Imponeras storligen av "som skrev jag" - en ordfödande kraft, på många sätt.
2015-05-20

  kerstin skriver VIP
så magnifikt att jag inte har ett enda ord att komma med! - bara njuter din poesi
2015-05-20
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP