Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur slutna

 

 

 vid källan

sitter hon

 

reder ut tankarnas trassel
med mjuka smekande
lyssnande fingrar

 

 

vid källan sitter hon
flätar in röda band

tankarna

andas ut

i in

 

grubbleriets allvarsdroppe
i min hand sjunker in
mattar min ögonrymd

 

allvarets droppe faller i min hand


gnistrar
sjunker

in


lyfter min ögonrymd


upp

ur tyngden


ut

ur


tyngden

 

allvarsdroppar stiger upp
hand i hand


se

in i oss

 

så är friden

i allvarets gnistrande skönhet

 


slut dina ögonvingar tillåt ljuden silas in
förtälj dig det du ser helt utan lagda ok

 

 i ängen synes

 

ljusdroppar dansa


dansa i lätta

mjuka ringar


och träden
träden sträcker
händer
flätar fingrar samman


tänder
tusende
lyktor

 

av regnet vilket gavs
skimra
skimra

vingarnas pennor

 

skriv ögonens

syner

rena

 


och natten är en upplyst rörelse
given av ljus

 

stilla


stilla andas gryningshav


lyfter slöjans vita

 


vingfolk landar i ängen


bär dofter ur sjö med vingar
rör upp drömmoln

 

 

jag häller blad

in i färgers toner


regnbågen är cirkeln vilken viskar


stilla


stilla andas gryningshav


lyfter slöjans vita

 

arket vitt
vattenskålen klar
färger regnbågstonande

 


hon målar med slutna ögon
hans ansikte ur dröm
han stiger ur bilden
bjuder henne till vandring
hon följer


och arket

ler

 

regnet

omsluter mina steg


sköljer min hud
ren

 

 

mina ögon dricker maskrosor
fyller min själ med ljus

 

jag släpper min hud skruden jag bär

 

älskade


ser du

 

gräset


gräset springer


vinden ler

 


jag springer med gräset

lyfts

 

jag är en droppe

i det


trädets

fingerkupa

 

 

tillåter mig

falla

nu

 


stiger in i den stig

vilken aldrig var


just
för att giva den stigen


blivandets
möjlighet

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 221 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-05-19 21:44



Bookmark and Share


  Sunlight
Poesins höjder här
skimrande rader
bryter igenom alla begränsningar
såsom en skogsbäck virvlar

"och natten är en upplyst rörelse
given av ljus"

Jag saknar ord... så ljuvligt skrivet
2015-05-23

  Jan Widströmer VIP
Framför allt första delen, i som vore det tre dikter att kunna avskilja.
2015-05-20

  Lars Hedlin
I källan från det djupaste av liv....
2015-05-20

    ej medlem längre
Det här var nog det bästa jag läst av dig Lena.Så stark och som alltid naturvacker.
2015-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser