Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någon måste sova för att orka. någon blir störd av allt drömmande som ångar ut genom nyckelhålet.


Drömmaren i mitt hus

Drömmarens navel liknar en ros och är mycket irriterande
jag har ingen lust att vattna den alls
drömmaren har små darriga händer av glas
vi har varit ett par så länge jag kan minnas
igår krossade vi varandra... ändå lever jag idag
drömmaren sover
jag är vaken.

ser tacksamt att almen också är vaken
kikar fram ur gråa barken
någon håller tidtabellen
stiger ut ur sin dröm.

Jag har börjat muttra
kanske ett gamlingtecken
kanske en utveckling av mina högtidliga tal om våren som jag brukar hålla för mig själv ....
Detta muttrande är skönt
slippa tänka snällt.

Jag vill att drömmaren ska vakna och tvätta sig
äta frukost med mig och prata som en människa
bara det kan göra mig lugn riktigt lugn.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 536 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-05-21 10:11



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Raderna skänker mig lugn och en insikt.
Ger bilder inombords likt tydliga tavlor.
2015-06-06

  Lars Hedlin
Ibland måste man bara få muttra av sig :) kram
2015-05-21

  Lars Hedlin
Ibland måste man bara få muttra av sig :) kram
2015-05-21

  Marita Ohlquist VIP
Visst är det skönt att muttra ibland!
Fastnade speciellt för slutraderna.
2015-05-21

  Nanna X
tack för goda råd om hyr man tyglar drömmare. älskar den vakna almen, och slutet: drömmare borde iaf tvätta sig och äta frukost.
2015-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP