Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt bidrag till vårens tävling.


Saliga sinnen

Känner du vindens hand
som medhårs stryker sina
varma fingrar genom
våra krympande kläder

Hör du blåsten i
trädens rika kronor
lövens rasslande bifall
hyllar fläktens flöjtspel

Se hur svalor bärs
av brisen över vattnen
där skräddare dansar fram
längs krusningarnas linjer

Lukta på den blomster
som bärs i luftens varma
andetag likt löften
om alltings liv och lust

Smaka på hur vinden
bär med sig en brasa
kryddor av rök och kol
och maten som du saknat

Förnimmer du hur allt
får återuppstå i dig
dina sinnens gunst
vissna hjärtan får liv
själens stjälkar raknar
naturen och du själv
med våren åter vaknar




Fri vers (Fri form) av Verner Ask
Läst 265 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-06-01 01:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Ask
Verner Ask