Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns någonting om dig i den här dikten

Det finns någonting om dig i den här dikten.
Jag kan inte komma på vad.
Det kanske är rytmen eller känslan.
Eller så är det är budskapet, den har
Som får mig att tänka på dig,
Jag blir påmind om dig när jag läser den.

Det finns någonting om dig i den här boken.
Jag kan inte komma på vad.
Det kanske är språket eller titeln,
Eller så är det handlingen, den har
Som får mig att tänka på dig,
Jag blir påmind om dig när jag läser den.

Det finns någonting om dig i den här tavlan.
Jag kan inte komma på vad.
Det kanske är stilen eller formen,
Eller så är det glädjen, den ger.
Som får mig att tänka på dig,
Jag blir jag påmind om dig när jag ser på den.

Det finns någonting om dig i den här filmen.
Jag kan inte komma på vad.
Det kanske är dramat eller bilden
Eller så är det nöjet, den ger,
Som får mig att tänka på dig,
Jag blir påmind om dig när jag ser på den.

Det finns någonting om dig i alla konstverk
Jag kan inte stänga dig av
Det kanske bara är i början eller slutet
Eller är det för alltid? Jag ber
När jag börjar tänka på dig
Jag blir påmind om att jag vill ha dig igen.




Bunden vers (Annat versmått) av Mausel H. Nuddle
Läst 222 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-06-03 22:46



Bookmark and Share


  Per "Läsaren" Sörqvist
applåd!
2015-06-07

  Anya VIP
Jättefin. Djup och kärlek. Tycker om språket.
2015-06-07

  Synx
Gillar dikten verkligen. Den har redundans samt viss anaforisk återkommande form. I slutet knyter du ihop säcken med en sammanfattning om alla de konstverk du beskrivit i tidigare strofer. Det skapar en viss cirkelkomposition på slutet vilket blir pricken över i:et. Bra rytm och känsla i dikten också, vilket stöds av det återkommande antal stavelser i raderna. Fortsätt skriv. Du har mycket inom dig verkar det som, som når ut på ett underbart sätt via poesin.
2015-06-06

    ej medlem längre
Tycker om helt klart.
2015-06-04

    ej medlem längre
Gillar den, väldigt fint!
2015-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Mausel H. Nuddle