Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt om tyngd

Tyngdkraften var mig stark.
Jag hängav mig åt den,
var dess trognaste slav
och dess bästa tjänare
... Men jag hatade den,
så jag stretade emot,
vilket gjorde mig stel.

Längtan efter tyngdlöshet
gjorde mig uppsvälld.
I åratal pumpade jag luft,
in till mina lögner.
Tryckmätarn varnade, men jag fortsatte
fortsatte att bära gasmask
på alla öppna ängar.

En dag satte sig en fjäril på min ventil
och det blev för mycket.
Jag pyste ut till den yttre rymden.
Hastigheten ökade och allt mörknade.
Mot bottenlös ändlöshet vänds varenda inälva ut och in,
riktad mot sanningen.
Men jag kom ut på andra sidan,
lite lättare.




Fri vers (Fri form) av Mausel H. Nuddle
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-30 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mausel H. Nuddle