Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Försommarkväll

Jag kan äta mig mätt
Jag kan supa mig full
Jag kan hamra, såga och spika

Men en försommarkväll som den här
då solen lyser
koltrasten sjunger
och syrenerna doftar
fylls mitt hjärta
med vemod, längtan och trånad

Jag vet inte om jag skall
lägga mig ned och bita i gräset
dansa på hustaket
eller pröva mina smala armars längtan
att flyga högt över nejden
och sjunga för full hals




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-06-04 19:21



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Jag känner igen känslan du beskriver;)

Bokmärket är klart!
2015-06-12

    ej medlem längre
Lägg din ner i gräset och njut sommarkvällens ljuvligheter! Jag njöt iaf av dina rader som svepte om - fint skaldat!
2015-06-10

  Anya VIP
Diktarjaget blir hänförd...hänryckt. Så tänker jag. Det blir så starkt så det smärtar. Känner igen mig.
2015-06-05

  Mats Edin VIP
Sjung för full hals!!
2015-06-05

  Blomma-Stjärna VIP
gillar dikten - och jag lägger mig helst och biter i gräset ;-) -
2015-06-05

  Marita Ohlquist VIP
En sådan kväll är det gott att vara stilla och bara vara!

2015-06-04

    ej medlem längre
Gör som jag. Ta ett glas vitt och sätt dig i trädgården och njut. Efter att först ha klippt gräset:-)
2015-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP